Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι και νέος αποκεφαλισμός σε εκκλησία στη Νίκαια

(upd) Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, φόβοι και για τρίτο νεκρό. Πληροφορίες για αποκεφαλισμό γυναίκας. Πολλοί τραυματίες. Ενας ύποπτος συνελήφθη. Ο δήμαρχος της πόλης δηλώνει ότι ο δράστης φώναζε «Allah Akbar» και κάνει λόγο για «ισλαμοφασισμό».

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι και νέος αποκεφαλισμός σε εκκλησία στη Νίκαια

Επίθεση με μαχαίρι συνέβη την Πέμπτη σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο δράστης σκότωσε δύο άτομα -υπάρχουν φόβοι και για τρίτο νεκρό- ενώ τραυμάτισε αρκετούς άλλους, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης και την αστυνομία, σε ένα περιστατικό που ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε τρομοκρατία.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μία γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση. Επίσης, η πολιτικός Μαρίν Λεπέν μιλάει σε δημοσιογράφους για την επίθεση, κάνοντας λόγο για αποκεφαλισμό.

 

Ο δήμαρχος Christian Estrosi δήλωσε στο Twitter ότι η επίθεση με μαχαίρι είχε συμβεί μέσα ή κοντά στην εκκλησία της πόλης και ότι η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο ύποπτος που συνελήφθη, φώναζε «Allah Akbar» («ο θεός είναι μεγάλος») καθώς και ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο. Χαρακτηρίζει την επίθεση «ισλαμοφασισμό».

 

Η επίθεση έρχεται καθώς η χώρα ακόμη προσπαθεί να ξεπεράσει τον αποκεφαλισμό του Γάλλου δασκάλου Σαμουέλ Πατί, νωρίτερα αυτό τον μήνα. 

Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε έξω από το σχολείο στο οποίο εργαζόταν σε νότιο προάστιο του Παρισίου,  επειδή παρουσίασε σκίτσα του Μωάμεθ στην τάξη του, από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, γεννημένο στη Μόσχα, που ζούσε στο Εβρέ, βορειοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία σκότωσε τον δράστη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v