Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνδυνος πτωχεύσεων για 200 περιφερειακά αεροδρόμια στην ΕΕ

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης ζητά ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αεροπορία, που θα επιτρέψει την καταβολή οικονομικής βοήθειας όσο παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη.

Κίνδυνος πτωχεύσεων για 200 περιφερειακά αεροδρόμια στην ΕΕ

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζήτησαν σήμερα από την ΕΕ έκτακτα και συγκεκριμένα μέτρα, καθώς ανησυχούν για την κατάστασή τους που επιδεινώνεται με την κλιμάκωση της κρίσης της Covid-19.

H κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται, ανέφερε σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής του ACI Europe (Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης) Ολιβιέ Γιάνκοβιτς.

Ο οργανισμός, που αντιπροσωπεύει 500 αεροδρόμια σε ευρωπαϊκές χώρες, προειδοποίησε στα τέλη Οκτωβρίου για τον κίνδυνο πτωχεύσεων κατά τους επόμενους μήνες για περίπου 200 περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας στην αεροπορική κίνηση εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων και των περιορισμών για την ανακοπή της εξάπλωσης της Covid-19.

«Η ρευστότητα που δαπανούν τα αεροδρόμια, που είναι ήδη σε μη βιώσιμα επίπεδα, απλά θα επιταχύνει τις νέες απώλειες θέσεων εργασίας, απουσία μιας έκτακτης παρέμβασης», σύμφωνα με τον ACI.

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζητούν συγκεκριμένα η κρατική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις να μπορεί να καταβληθεί έως τα τέλη του 2021.

Τον Οκτώβριο, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν τη διεύρυνση και την παράταση έως το καλοκαίρι του 2021 της χαλάρωσης της κρατικής βοήθειας που υιοθετήθηκε την περασμένη άνοιξη, προκειμένου να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού.

Ο ACI ζητά επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αεροπορία, που θα επιτρέψει την καταβολή βοήθειας όσο παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη.

Ο κλάδος των αερομεταφορών είναι ένας από τους πλέον πληγέντες από την κρίση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v