Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουηδία: Τέλος στην πώληση αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ

Μερικό lockdown σε μπαρ και εστιατόρια σε όλη τη χώρα επιβάλλει η Σουηδία για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας. Προειδοποίησε για κίνδυνο επιδείνωσης ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Σουηδία: Τέλος στην πώληση αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας η Σουηδία επιβάλλει μερικό lockdown σε μπαρ και εστιατόρια απαγορεύοντας την πώληση αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ.

Το περιοριστικό μέτρο συνιστά στροφή από την ως τώρα στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας που βασιζόταν κυρίως σε εθελοντικά μέτρα και συστάσεις.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το νέο μέτρο θα έχει ισχύ σε όλη τη χώρα από τις 20 Νοεμβρίου. Τα καταστήματα που πουλάνε αλκοόλ θα κλείνουν από τις 22.30 το βράδυ.

«Κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στην κατάσταση που βρισκόμασταν την περασμένη άνοιξη» προειδοποίησε ο Σουηδός πρωθυπουργό Στέφαν Λόφβεν.«Είμαστε σε μια κατάσταση που μπορεί να γίνει μαύρη σαν τη νύχτα» πρόσθεσε.

Σε 13 από τις 21 περιφέρειες της Σουηδίας οι αρχές έχουν εκδώσει συστάσεις που καλούν τους πολίτες να αποφεύγον τη φυσική επαφή με ανθρώπους με τους οποίους δεν μένουν στο ίδιο σπίτι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v