Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Τον Ιανουάριο ενδέχεται να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός

Οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου Sputnik-V θα ολοκληρωθούν πλήρως τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021, δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας, Αλεξάντρ Γκίντσμουργκ.

Ρωσία: Τον Ιανουάριο ενδέχεται να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός όλων των Ρώσων, ανεξάρτητα από το ποιο είναι το επάγγελμα τους, ενδέχεται να ξεκινήσει στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2021, όταν ο όγκος της παραγωγής του εμβολίου θα έχει φθάσει στα επίπεδα των 5-6 εκατομμυρίων δόσεων μηνιαίως, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας κα μικροβιολογίας Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

«Σήμερα, όταν εμβολιάζουν γιατρούς και εκπαιδευτικούς, ο εμβολιασμός γίνεται με βάση το επάγγελμα… Αλλά όταν δεν θα σε ρωτούν, αν είσαι γιατρός, δάσκαλος οδηγός, μηχανικός ή οτιδήποτε άλλο, δηλαδή όταν ο εμβολιασμός θα γίνεται με βάση τον τόπο κατοικίας, αυτό είναι κάτι που θα γίνει το Ιανουάριο-Φεβρουάριο, όταν κάθε μήνα θα παράγονται 5-6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, μιλώντας στην συνεδρίαση της Εβραϊκής επιχειρηματικής λέσχης Solomon.help.

Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα είχε δηλώσει ότι η Ρωσία προγραμματίζει έως το τέλος του έτους να έχει παρασκευάσει 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V και από τον Απρίλιο 6 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως.

Ο Γκίντσμπουργκ δήλωσε επίσης ότι οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου Sputnik-V θα ολοκληρωθούν πλήρως τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russia Direct Investment Fund -RDIF) είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολιου Sputnik-V, με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, ήταν 92%. Επίσης επισημαίνεται ότι οι παρατηρήσεις που έγιναν σε 10.000 εμβολιασθέντες εθελοντές που δεν συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές (γιατροί και άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου) επιβεβαίωσαν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε επίπεδα μεγαλύτερα του 90%.

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, ανακοίνωσε επίσης ότι 40-50 χιλιάδες Ρώσοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, κυρίως γιατροί υγειονομικοί έχουν εμβολιασθεί μέχρι στιγμής με το εμβόλιο Sputnik-V.

O Ρώσος επιστήμονας ανέφερε επίσης ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου αυξάνει την αποτελεσματικότητα του, από το 60% στο 90% , δηλαδή κατά 30%, όπως και ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V στα παιδιά ενδέχεται να αρχίσουν την περίοδο Μαΐου- Ιούνιου του 2021.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v