Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Πούτιν δεν μπορεί να κάνει το «ασφαλές» ρωσικό εμβόλιο

Ο αρχηγός του κράτους δεν μπορεί να λάβει μέρος στον εμβολιασμό ως εθελοντής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ. Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο ιατρικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και σε κρατικούς αξιωματούχους.

Ο Πούτιν δεν μπορεί να κάνει το «ασφαλές» ρωσικό εμβόλιο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε στους ομολόγους του την περασμένη εβδομάδα ότι και τα δύο ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Τούτο δεν σημαίνει πως το έχει κάνει ο ίδιος.

«Ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό και ο αρχηγός του κράτους δεν μπορεί να λάβει μέρος στον εμβολιασμό ως εθελοντής. Είναι αδύνατον» απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν θα εμβολιαστεί ο Πούτιν.

«Ο πρόεδρος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μη εγκεκριμένο εμβόλιο» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Η επιστημονική ομάδα που εξελίσσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα πρώτα στοιχεία έδειξαν πως είναι 91,4% αποτελεσματικό, ωστόσο δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τα αποτελέσματα σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.

Η Ρωσία έχει καταγράψει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

Η χώρα έχει ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζει το ιατρικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και κρατικούς αξιωματούχου. Ως το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν παραχθεί 2,9 εκατομμύρια δόσεις, ανέφερε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Τατιάνα Γκολικόβα.

Ο 68χρονος Πούτιν ανήκει στην κατηγορία υψηλού κινδύνου λόγω της ηλικίας του.

Η πρώτη ομάδα εθελοντών άνω των 60 ετών άρχισε τον δοκιμαστικό εμβολιασμό στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Τass.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v