Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες κυρώσεις κατά Κινέζων αξιωματούχων προωθούν οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Reuters, έως 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένων αξιωματούχων του Κινεζικού κοινοβουλίου, ή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, καθώς και μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, πιθανότατα θα μπουν στο στόχαστρο για κυρώσεις όπως το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και οι οικονομικές κυρώσεις.

Νέες κυρώσεις κατά Κινέζων αξιωματούχων προωθούν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλλουν κυρώσεις σε περισσότερους από δώδεκα Κινέζους αξιωματούχους για τον υποτιθέμενο ρόλο τους στον αποκλεισμό από το Πεκίνο εκλεγμένων βουλευτών της αντιπολίτευσης στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters, μεταξύ των οποίων και Αμερικανός αξιωματούχος με γνώση του θέματος.

Η κίνηση αυτή, που ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα μα σήμερα, θα βάζει στο στόχαστρο αξιωματούχους από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να πιέζει το Πεκίνο τις τελευταίες εβδομάδες της προεδρίας του.

Σύμφωνα με δύο από τις τρεις πηγές, έως 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένων αξιωματούχων του Κινεζικού κοινοβουλίου, ή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, καθώς και μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, πιθανότατα θα μπουν στο στόχαστρο για κυρώσεις όπως το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και οι οικονομικές κυρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v