Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κλείνει» το Λονδίνο για να αντιμετωπίσει μετάλλαξη του κορωνοϊού

Σε lockdown επιπέδου 4 μπαίνουν από αύριο Λονδίνο και νοτιοανατολική Αγγλία για να περιοριστεί η εξάπλωση ενός νέου, πιο μολυσματικού, στελέχους του κορωνοϊού. Πού μπαίνει "λουκέτο".

«Κλείνει» το Λονδίνο για να αντιμετωπίσει μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιοανατολική Αγγλία εισέρχονται και πάλι από αύριο σε lockdown επιπέδου 4, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «νέο στέλεχος του κορωνοϊού» στις περιοχές αυτές, το οποίο δεν αυξάνει την επικινδυνότητα» του ιού, αλλά «μεταδίδεται πιο εύκολα».

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, τονίζοντας πως «μπορεί να είναι έως 70% πιο μεταδοτικό από το παλαιό στέλεχος, την αρχική εκδοχή της επιδημίας», όπως μεταδίδει το Reuters . Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι «το νέο στέλεχος του ιού» αυξάνει την επικινδυνότητά του.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 27.052 νέα κρούσματα και 534 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ως προς τα μέτρα, ανέφερε πως αυτοί που βρίσκονται στις περιοχές όπου επιβάλλεται lockdown επιπέδου 4, θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους και δεν μπορούν να μην βρίσκονται στο σπίτι τους το βράδυ. 

Επίσης, πρέπει να κλείσουν το μη απαραίτητο λιανεμπόριο, η διασκέδαση και ψυχαγωγία σε εσωτερικούς χώρους και ο τομέας της προσωπικής φροντίδας.

Επιπλέον, μόνο ένα άτομο μπορεί να συναντηθεί με ένα άλλο άτομο σε εξωτερικό δημόσιο χώρο.

Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4.

Σύμφωνα με τον κ. Τζόνσον, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να υποδηλώνουν πως το εμβόλιο θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι του νέου στελέχους του κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v