Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα «κρατάει χαμηλούς τόνους, δεν αγνοείται»

Ο ιδρυτής της Alibaba δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση τους τελευταίους 2 μήνες. Δεν εμφανίστηκε επίσης, όπως ήταν προγραμματισμένο, στο τελευταίο επεισόδιο του δικού του talent show. Τι μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα «κρατάει χαμηλούς τόνους, δεν αγνοείται»

Ο ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα κρατάει χαμηλούς τόνους προς το παρόν, αλλά δεν αγνοείται, όπως μετέδωσε ο David Faber και το CNBC την Τρίτη, επικαλούμενος άνθρωπο που έχει γνώση του θέματος.

Η είδηση έρχεται καθώς οργιάζουν οι φήμες και οι υποψίες που θέλουν τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα να αγνοείται, καθώς ο μεγαλοεπιχειρηματίας δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση τους τελευταίους δύο μήνες.

Ο ιδρυτής της Alibaba δεν εμφανίστηκε επίσης, όπως ήταν προγραμματισμένο, στο τελευταίο επεισόδιο του δικού του talent show, του Business Heroes της Αφρικής, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε Αφρικανούς επιχειρηματίες να ανταγωνιστούν, κερδίζοντας χρηματικά έπαθλα.

Ο Μα έπρεπε να είναι στην κριτική επιτροπή, αλλά αντικαταστάθηκε από ένα στέλεχος της Alibaba στον τελικό του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Telegraph. Η φωτογραφία του κατέβηκε επίσης από την ιστοσελίδα.

Εκπρόσωπος της Alibaba δήλωσε ότι ο Μα δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή, «λόγω χρονοδιαγράμματος», σύμφωνα με τους Financial Times.

Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του Μα, η Ant Group, έχει μπει στο στόχαστρο του Πεκίνου, από τότε που ο Μα έκανε μία αμφιλεγόμενη ομιλία στη Σανγκάη, στις 24 Οκτωβρίου, στην οποία επέκρινε το ρυθμιστικό σύστημα της Κίνας ότι εμποδίζει την καινοτομία και παρομοίασε τους παγκόσμιους τραπεζικούς κανόνες με έναν «σύλλογο ηλικιωμένων».

«Το σημερινό οικονομικό σύστημα είναι η κληρονομιά της Βιομηχανικής Εποχής», δήλωσε ο Μα στην ομιλία του. «Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο για την επόμενη γενιά και τους νέους. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το τρέχον σύστημα».

Μία εβδομάδα αργότερα, η Αρχική Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ) της Ant (αξίας 37 δισ. δολαρίων), που είχε ήδη λάβει το πράσινο φως από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Κίνας, αναβλήθηκε, καθώς οι κινεζικές αρχές παρουσίασαν ένα νέο προσχέδιο κανονισμών για τη λειτουργία του κλάδου των fintech.

Το τελευταίο tweet του Τζακ Μα ήταν στις 10 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v