Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 62.322 κρούσματα κορωνοϊού το 24ωρο

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας στην καρδιά του χειμώνα», δήλωσε η δρ. Ιβόν Ντόιλ διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 62.322 κρούσματα κορωνοϊού το 24ωρο

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 62.322 νέα κρούσματα της COVID-19 και 1.041 θανάτους ασθενών μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωσή τους με τον ιό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα επίσημα στοιχεία χθες, Τρίτη, ανέφεραν 60.916 νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό και 830 θανάτους.

Ο σημερινός απολογισμός είναι μια ακόμη μια υπενθύμιση της σοβαρότητας της υγειονομικής κρίσης καθώς Αγγλία και Σκωτία εισήλθαν από χθες σε ένα καθολικό lockdown, παρόμοιας αυστηρότητας με εκείνων του Μαρτίου, με εντολές για παραμονή στο σπίτι.

«Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας στην καρδιά του χειμώνα», δήλωσε η δρ. Ιβόν Ντόιλ διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. «Γι αυτό το λόγο αν μπορούμε, πρέπει να μένουμε σπίτι».

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων διατηρείται πάνω από 50.000 τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε σήμερα το βρετανικό κοινοβούλιο ότι το τέλος του λοκντάουν στην Αγγλία θα απαιτήσει μια «σταδιακή διαδικασία χαλάρωσης», ενώ δεσμεύτηκε πως τα σχολεία θα είναι τα «πρώτα που θα ανοίξουν».

Σε ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου, πριν από την ψηφοφορία των βουλευτών για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Τζόνσον υπεραμύνθηκε της απόφασής του να επιβάλει το νέο λοκντάουν τη χρονική στιγμή που το έκανε, λέγοντας πως η νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια ελιγμών.

Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που έχει δεχθεί για την απόφασή του να κλείσει τα δημοτικά σχολεία μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να ανοίξουν, ο Τζόνσον είπε ότι έκανε «ό,τι μπορούσε για να τα κρατήσει ανοικτά», μέχρι να «αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη επιλογή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v