Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός υπουργός Υγείας: Η πανδημία θα διαρκέσει αρκετά ακόμη

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους μιας πρόωρης άρσης του lockdown στη χώρα, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει μέχρι και σε 100.000 νέα κρούσματα ημερησίως.

Γερμανός υπουργός Υγείας: Η πανδημία θα διαρκέσει αρκετά ακόμη

Η πανδημία θα διαρκέσει για πολύ ακόμη, αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν και των επιστημόνων που συμμετείχαν σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, προκειμένου να ενημερώσουν για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία. Ενθαρρυντικό, χαρακτήρισε ο κ. Σπαν, το γεγονός ότι μειώνονται οι αριθμοί νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού. Παρ' όλα αυτά όμως εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Ανησυχητικό είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του κρατικού ινστιτούτου λοιμωξιολογίας Λόταρ Βίλερ ότι καθημερινώς πεθαίνουν κατά μέσο όρο 1.000 άτομα για λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. 

Υπουργός Υγείας και επιστήμονες προειδοποίησαν για τον κίνδυνο μιας ραγδαίας διάδοσης των νέων στελεχών του κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν πρώτα στη Μ. Βρετανία και τη Ν. Αφρική. Για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να παραμείνουν οι περιορισμοί σε ισχύ, μια πρόωρη χαλάρωση εγκυμονεί τον κίνδυνο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας πριν ξεπεραστεί το δεύτερο, προειδοποίησε ο Γκέρνοτ Μαρξ, πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής.

Κίνδυνος ενός τρίτου κύματος της πανδημίας

Το 60% των ηλικιωμένων σε γηροκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν εμβολιαστεί

Το 60% των ηλικιωμένων σε γηροκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα έχει εμβολιαστεί

Ο δε Κρίστιαν Ντρόστεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας της πανεπιστημιακής κλινικής Charité του Βερολίνου, επισήμανε τον κίνδυνο με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών, να αυξηθεί η πίεση για τερματισμό του μερικού lockdown. Αν αυτό συμβεί πρόωρα, ο κ. Ντρόστεν το θεωρεί ρεαλιστικό να αυξηθούν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στις 100.000 ημερισίως.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το καλοκαίρι η Γερμανία θα διαθέτει τις ποσότητες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που είναι αναγκαίες για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί το 60% των ηλικιωμένων σε γηροκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα και συνολικά το 1,5% του πληθυσμού. Η αναμενόμενη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca στα μέσα Φεβρουαρίου και στην πορεία του χρόνου και εμβολίων άλλων εταιρειών, θα βελτιώσουν την κατάσταση. 

ΠΗΓΗ: DW

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v