Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Θέλουμε όλα τα εμβόλια που παραγγείλαμε και πληρώσαμε

"Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι συνεχίζουμε με την αποτελεσματική επιτάχυνση του εμβολιαστικού μας προγράμματος", τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. "Αυτό εξαρτάται από την τήρηση του προγράμματος προμήθειας" του εμβολίου, σημείωσε.

Βρετανία: Θέλουμε όλα τα εμβόλια που παραγγείλαμε και πληρώσαμε

Το σημαντικό είναι η Βρετανία να παραλάβει τις παραγγελίες της σε εμβόλια κατά της COVID-19 βάσει του προγράμματος και εγκαίρως, απάντησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, ερωτηθείς επανειλημμένως από τον ραδιοσταθμό του BBC αν η βρετανική κυβέρνηση θα εμποδίσει ενδεχόμενη εκτροπή προς την ΕΕ ποσοτήτων του εμβολίου της AstraZeneca που προορίζονται για την Βρετανία.

"Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι συνεχίζουμε με την αποτελεσματική επιτάχυνση του εμβολιαστικού μας προγράμματος", τόνισε ο Γκόουβ στις δηλώσεις του στο BBC Radio. "Αυτό εξαρτάται από την τήρηση του προγράμματος προμήθειας" του εμβολίου, σημείωσε.

Στην ερώτηση αν η Βρετανία θα επέτρεπε εκτροπή ποσοτήτων του εμβολίου προς την ΕΕ, όπως ζητούν ορισμένοι πολιτικοί στο ευρωπαϊκό μπλοκ, ο Γκόουβ απάντησε: "Το θέμα είναι ότι οι προμήθειες που έχουν προγραμματιστεί, πληρωθεί και προγραμματιστεί πρέπει να συνεχιστούν. Οπωσδήποτε δεν θα υπάρξει καμία διακοπή σε αυτό".

Η Βρετανία θέλει να εξασφαλίσει ότι θα λάβει όλα τα εμβόλια που έχει παραγγείλει και πληρώσει, δήλωσε παράλληλα ο Γκόουβ στον ραδιοσταθμό LBC. "Νομίζω ότι χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι τις παραδόσεις των προμηθειών εμβολίων που έχουν αγοραστεί και πληρωθεί, που έχουν εξασφαλιστεί γι'αυτούς στο Ηνωμένο Βασίλειο", σημείωσε μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό. "Βεβαίως όμως, πάντα θα συνεργαζόμαστε με τους φίλους και γείτονές μας, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε", πρόσθεσε. "Ωστόσο προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίσουμε για τους ανθρώπους στη χώρα μας, που είναι ευάλωτοι και που έχουμε στόχο να εμβολιάσουμε, ότι θα έχουν μια δόση εμβολίου στο χέρι τους", τόνισε.

Η Βρετανία θα εξετάσει σήμερα τον κατάλογο των χωρών που θα επηρεαστούν από τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνει, σημείωσε παράλληλα στις δηλώσεις που έκανε στο BBC Radio ο Μάικλ Γκόουβ, μετά την ανακοίνωση από το Ηνωμένο Βασίλειο ότι ορισμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα σε καταλύματα, όπως είναι τα ξενοδοχεία, όταν φθάνουν στη χώρα.

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες νέα περιοριστικά μέτρα για τα ταξίδια από και προς τη χώρα, ελπίζοντας ότι λαμβάνοντας νέα συνοριακά μέτρα θα μπορέσει να περιορίσει τον κίνδυνο να εξαπλωθούν παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, κάτι που θα έθετε επίσης σε κίνδυνο το πρόγραμμά της εμβολιασμού των πολιτών κατά της COVID-19. "Σήμερα θα εξετάσουμε πόσο εκτενής χρειάζεται να είναι αυτός ο κατάλογος χωρών. Θα καθοδηγηθούμε από τις συστάσεις των επιστημονικών μας συμβούλων και θα ανακοινώσουμε αργότερα πού θα πρέπει να τραβηχτεί η γραμμή", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v