Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζοζέπ Μπορέλ: Μάρτιο η έκθεση για την Τουρκία

Τα θέματα μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας είναι θέματα των συζητήσεων μεταξύ των κρατών-μελών». Στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα έγινε σύντομη αναφορά.

Ζοζέπ Μπορέλ: Μάρτιο η έκθεση για την Τουρκία

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ θα καταθέσει την έκθεσή του για την Τουρκία τον Μάρτιο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Τα θέματα μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας είναι θέματα των συζητήσεων μεταξύ των κρατών-μελών», σημείωσε ο Πίτερ Στάνο επισημαίνοντας ότι στο χθεσινό Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ έγινε σύντομη αναφορά.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας ως απάντηση στη φυλάκιση του Ρώσου αντιφρονούντα και επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρθηκε επίσης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων Υπουργών με τον Αμερικανό ομόλογό τους κάνοντας λόγο για «θετική συζήτηση». Η Ρωσία και η Κίνα ήταν από τα βασικά θέματα που τέθηκαν, ενώ μεταξύ όσων συζητήθηκαν ήταν το Ιράν, η Μέση Ανατολή και τα Δυτικά Βαλκάνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v