Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενίσχυση ελέγχων Covid-19 στα κοινά σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας

Περισσότερες κοινές γαλλογερμανικές αστυνομικές περιπολίες. Επισπεύδεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα ενισχυθεί και η διεξαγωγή τεστ.

Ενίσχυση ελέγχων Covid-19 στα κοινά σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εφαρμόσει νέους περιορισμούς όσον αφορά την COVID-19 στην περιοχή γύρω από τα κοινά της σύνορα με τη Γερμανία, καθώς η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να αναχαιτίσει μια αύξηση των κρουσμάτων παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού στον γαλλικό νομό του Μοζέλα.

Αυτοί που εργάζονται στην άλλη πλευρά των συνόρων, οι οποίοι εξαιρούνταν μέχρι τώρα, θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικά τεστ PCR για να περάσουν τα σύνορα, αν ταξιδεύουν για λόγους που δεν σχετίζονται με τη δουλειά τους, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Υγείας της Γαλλίας.

Επίσης θα ενισχυθεί η εργασία εξ αποστάσεως, σημειώνουν, αφότου η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να προληφθεί ένα κλείσιμο της μεταξύ τους μεθορίου.

Θα μπορούσαν να αυξηθούν επίσης οι κοινές γαλλογερμανικές αστυνομικές περιπολίες, σύμφωνα με τα δύο γαλλικά υπουργεία, τα οποία προσθέτουν στην ανακοίνωση ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Γαλλίας στην περιοχή αυτή επισπεύδεται επίσης, ενώ θα ενισχυθεί και η διεξαγωγή τεστ.

Η Γαλλία αντιστέκεται σε ένα νέο εθνικό λοκντάουν για να τεθούν υπό έλεγχο πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, αλλά έχει αρχίσει να ενισχύει τους περιορισμούς σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Δουνκέρκης στη βόρεια Γαλλία καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

Η περιοχή γύρω από την Δουνκέρκη θα επιβάλλει προσωρινά λοκντάουν τα σαββατοκύριακα.

Η ανατολική περιοχή του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού, γεγονός το οποίο οδήγησε τις περιφερειακές αρχές να ζητήσουν την επιβολή τοπικού λοκντάουν. Το Παρίσι έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στην επιβολή του.

Ο πρόεδρος Μακρόν, ένθερμος υπέρμαχος της Ευρώπης, τάσσεται σταθερά υπέρ του να παραμείνουν ανοιχτά τα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 και είχε συγκρουστεί πέρυσι με τη Γερμανία μετά το εσπευσμένο κλείσιμο των συνόρων από το Βερολίνο κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v