Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φιλόδοξα σχέδια από Ντράγκι: Ποια η νέα στρατηγική της Ιταλίας κατά Covid-19

Αντικαταστάσεις υπευθύνων, συμβολή των ενόπλων δυνάμεων: Οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνουν παντού, σε κάθε χώρο που μπορεί να φανεί χρήσιμος -από τα γυμναστήρια, μέχρι και τις εισόδους των σουπερμάρκετ.

Φιλόδοξα σχέδια από Ντράγκι: Ποια η νέα στρατηγική της Ιταλίας κατά Covid-19

Στη βορειοανατολική περιφέρεια Άνω Αδίγη της Ιταλίας σημειώθηκαν οι πρώτοι θάνατοι από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ανατρέπει ριζικά τη στρατηγική για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Πρώτα αντικατέστησε τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας, καθιστώντας σαφές ότι χιλιάδες εθελοντές (τουλάχιστον 15.000 στο σύνολο) θα πρέπει να βοηθήσουν άμεσα στη διαδικασία εμβολιασμού. Και αμέσως μετά ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αντικατέστησε και τον ειδικό Επίτροπο για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Φεύγει ο Ντομένικο Αρκούρι, που είχε επιλεγεί από τον Τζουζέπε Κόντε, και στη θέση του αναλαμβάνει καθήκοντα ο στρατηγός Φραντσέσκο Πάολο Φιλιουόλο: ένας στρατιωτικός με σημαντική εμπειρία διοίκησης των ιταλικών δυνάμεων στο Κόσοβο και το Αφγανιστάν.

Ιταλός εθελοντής εμβολιάζεται

Tουλάχιστον 15.000 εθελοντές θα πρέπει να βοηθήσουν άμεσα στη διαδικασία εμβολιασμού

Το μήνυμα που θέλει να στείλει η νέα κυβέρνηση της Ρώμης είναι ότι η επιχείρηση κατά του κορωνοϊού είναι ένας νέος, διαφορετικός πόλεμος, για τον οποίο χρειάζεται μεγάλη εμπειρία σχεδιασμού, καθώς και η συμβολή των ενόπλων δυνάμεων, πιθανότατα με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού.

Ο φιλόδοξος στόχος του Ντράγκι είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν (αν το επιτρέψουν βέβαια οι προμήθειες) μέχρι και δεκαεννέα εκατομμύρια δόσεις τον μήνα, ούτως ώστε να λήξει όλη αυτή η επιχείρηση προστασίας του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι.

Εμβολιασμοί όπου είναι δυνατό: Από γυμναστήρια μέχρι σουπερμάρκετ

Όπως τονίζει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί τελικά και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Επιπλέον, σύμφωνα με τα σχέδια του Ντράγκι, οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνουν παντού, σε κάθε χώρο που μπορεί να φανεί χρήσιμος -από τα γυμναστήρια, μέχρι ενδεχομένως και τις εισόδους των σουπερμάρκετ.

O νέος επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δεν διαθέτει σελίδες και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι τώρα δεν έχει δώσει συνέντευξη σε κανένα μέσο ενημέρωσης. Πρόκειται για συγκεκριμένη επικοινωνιακή επιλογή: Όπως όλα δείχνουν, θέλει πρώτα να στείλει κάποια συγκεκριμένα μηνύματα με τις επιλογές του και στη συνέχεια να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δράσης του. 

ΠΗΓΗ: DW 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v