Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Δημιουργήθηκαν 379.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Η απασχόληση ενισχύθηκε σημαντικά τον Φεβρουάριο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στον τομέα της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας τα μεγαλύτερα κέρδη. Άνοδος 0,2% στο μέσο ωρομίσθιο.

ΗΠΑ: Δημιουργήθηκαν 379.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο από ό,τι αναμενόταν, καθώς η οικονομική δραστηριότητα ανέβασε ταχύτητα και τα εμβόλια ενίσχυσαν τις προσδοκίες για ισχυρότερη ανάκαμψη κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, δημιουργήθηκαν 379.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα και η ανεργία υποχώρησε στο 6,2% από 6,3%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 210.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία θα παραμείνει αμετάβλητη στο 6,2%. 

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε υψλότερα κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 5,3% σε ετήσια, στα επίπεδα που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Τα μεγαλύτερα κέρδη στην απασχόληση προήλθαν από τους τομείς της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας, οι οποίοι κατέγραψαν άνοδο 355.000 μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε κάποιες περιοχές. Τα μπαρ και τα εστιατόρια κέρδισαν 286.000 θέσεις εργασίας, ενώ τα ξενοδοχεία πρόσθεσαν 36.000. Παρά τα κέρδη, η βιομηχανία παραμένει 3,5 εκατομμύρια μακριά από τα προ πανδημίας επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v