Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασε περιουσία 27 δισ. σε μια εβδομάδα ο Elon Musk

H βουτιά της μετοχής της Tesla τον αποκαθήλωσε από την τον θρόνο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Το προσπέρασμα του Bezos και ο ρόλος του Bitcoin.

Εχασε περιουσία 27 δισ. σε μια εβδομάδα ο Elon Musk

Ο Elon Musk έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ το 2020, αυτό της ταχύτερης συγκέντρωσης πλούτου στην ιστορία. Η αντιστροφή είναι σε εξέλιξη και είναι βαθιά, σχολιάζει το Bloomberg.

Ο επικεφαλής της Tesla έχασε 27 δισ. δολάρια από την περασμένη Δευτέρα καθώς οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας πιέστηκαν. Η περιουσία του είναι τώρα 156,9 δισ. δολάρια και με βάση αυτή βρίσκεται στη δεύτερη θέση, όμως απέχει 20 δισ. δολάρια από τον Jeff Bezos που επέστρεψε στην πρώτη θέση.

Μετά το ράλι κατά 743% της μετοχής της Tesla το 2020 η μετοχή συνέχισε να ανεβαίνει τον Ιανουάριο οπότε ο Musk ξεπέρασε τον Bezos και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 210 δισ. δολάρια.

Τώρα όμως τα δεδομένα άλλαξαν.

Η περιουσία του Musk δεν μειώθηκε μόνο εξαιτίας της πτώσης του Nasdaq. Επηρεάστηκε και από τις εξελίξεις στο Bitcoin. Η Tesla ανακοίνωσε ότι προσέθεσε στον ισολογισμό της κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 δισ. δολαρίων. Δυο εβδομάδες αργότερα όμως, ένα tweet στο οποίο έγραψε ότι η τιμή του Bitcoin «δείχνει ακριβή», είχε ως αποτέλεσμα να πιεστεί η αξία του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v