Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακόμη £17 δισ. κατέθεσαν στις τράπεζες τα νοικοκυριά στη Βρετανία

Πολλοί οικονομολόγοι λένε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου, εάν δαπανηθούν μόλις ανοίξουν ξανά καταστήματα, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις.

Ακόμη £17 δισ. κατέθεσαν στις τράπεζες τα νοικοκυριά στη Βρετανία

Ακόμη 17,1 δισ. στερλίνες κατέθεσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας τις ελπίδες που θέλουν τις συσσωρευμένες αποταμιεύσεις να βοηθούν την οικονομία να ανακάμψει, την ώρα που χαλαρώνουν οι περιορισμοί του lockdown.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι καταθέσεις που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο από την Τράπεζα της Αγγλίας οδηγούν τα νοικοκυριά να έχουν αποταμιεύσει από τον περασμένο Μάρτιο περισσότερα από £180 δισ.

Πολλοί οικονομολόγοι λένε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου, εάν δαπανηθούν μόλις ανοίξουν ξανά καταστήματα, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις. Ωστόσο, άλλοι οικονομολόγοι σημειώνουν ότι οι εξοικονομήσεις βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των πλουσιότερων νοικοκυριών, περιορίζοντας την αναμενόμενη ώθηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v