Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα πάνω τους οι υπηρεσίες στις ΗΠΑ τον Μάρτιο

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) IHS Markit ανήλθε στις 60,4 μονάδες, τον Μάρτιο. Η αύξηση της παραγωγής ήταν η πιο μεγάλη από τον Ιούλιο του 2014, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης και της χαλάρωσης των μέτρων Covid-19.

Στα πάνω τους οι υπηρεσίες στις ΗΠΑ τον Μάρτιο

Στις 60,4 μονάδες ανήλθε ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών των εταιρειών παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, από 59,8 τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ιδιωτική εταιρεία IHS Markit, είναι επίσης υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση για 60,0 μονάδες.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η αύξηση της παραγωγής ήταν η πιο μεγάλη από τον Ιούλιο του 2014, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης και της χαλάρωσης των μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό διάδοσης της Covid-19.

«Τα υψηλά επίπεδα νέων επιχειρήσεων, η αυξανόμενη επιχειρηματική εμπιστοσύνη και η αυξημένη διάθεση για πρόσληψη νέου προσωπικού υποδηλώνουν ότι η οικονομία θα έχει επίσης ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο, ειδικά εάν η ανάπτυξη του εμβολίου συνεχίσει να επιταχύνεται», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit Chris Williamson.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v