Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Στις 19 Απριλίου οι Πράσινοι επιλέγουν τον υποψήφιό τους για την Καγκελαρία

Την απόφαση θα λάβει το προεδρείο του κόμματος, επιλέγοντας μεταξύ των δύο Προέδρων, της Αναλένα Μπέρμποκ και του Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Διευθυντής των Πρασίνων Μίχαελ Κέλνερ στους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων.

Γερμανία: Στις 19 Απριλίου οι Πράσινοι επιλέγουν τον υποψήφιό τους για την Καγκελαρία

Στις 19 Απριλίου θα επιλεγεί ο υποψήφιος Καγκελάριος του κόμματος των Πρασίνων, ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου.

Την απόφαση θα λάβει το προεδρείο του κόμματος, επιλέγοντας μεταξύ των δύο Προέδρων, της Αναλένα Μπέρμποκ και του Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Διευθυντής των Πρασίνων Μίχαελ Κέλνερ στους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων, με επιστολή την οποία έχει στη διάθεσή του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Με την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ρόμπερτ Χάμπεκ έχουμε ένα ισχυρό δίδυμο. Στις 19 Απριλίου θα παρουσιάσουμε ποιος από τους δύο θα πρέπει να είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος. Προσβλέπω σε μια προεκλογική εκστρατεία μαζί σας», γράφει ο κ. Κέλνερ. Μέχρι τώρα, οι δύο συμπρόεδροι φαίνεται να είναι σχεδόν εξίσου δημοφιλείς στην γερμανική κοινή γνώμη.

Οι Πράσινοι, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις, βρίσκονται σταθερά πάνω από το 20%, ως δεύτερο κόμμα μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), η οποία δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιος θα είναι ο δικός της υποψήφιος Καγκελάριος. Η επιλογή αναμένεται να γίνει το αργότερο έως το τέλος του μήνα, πιθανότατα μεταξύ του αρχηγού 'Αρμιν Λάσετ και του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας και αρχηγού των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Μάρκους Ζέντερ. Όπως φαίνεται από τις τρέχουσες έρευνες κοινής γνώμης, ένας κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ CDU και Πρασίνων θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εφικτός μετά τις εκλογές, ενώ δεν αποκλείεται να σχηματίζονται και διαφορετικές συμμαχίες, είτε με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και την Αριστερά είτε με το SPD και τους Φιλελεύθερους (FDP) είτε με το CDU και το FDP.

Μέχρι στιγμής μόνο το SPD έχει επιλέξει τον υποψήφιο Καγκελάριό του στο πρόσωπο του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v