Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Αναλένα Μπέρμποκ πήρε το χρίσμα των Πρασίνων για την καγκελαρία

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που οι Πράσινοι ορίζουν υποψήφιο καγκελάριο καθώς, μέχρι τώρα, των προεκλογικών εκστρατειών ηγούνταν οι δύο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η Αναλένα Μπέρμποκ πήρε το χρίσμα των Πρασίνων για την καγκελαρία

Η 40χρονη συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ έλαβε πριν από λίγο σήμερα το χρίσμα της υποψήφιας καγκελαρίου του κόμματος για τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που οι Πράσινοι ορίζουν υποψήφιο καγκελάριο, καθώς μέχρι τώρα των προεκλογικών εκστρατειών ηγούνταν οι δύο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι εντυπωσιακές ωστόσο επιδόσεις του κόμματος, τόσο στις Ευρωεκλογές του 2019 όσο και στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, κατέστησαν αναγκαία την επιλογή του στελέχους που θα ηγηθεί ενδεχόμενης κυβέρνησης με επικεφαλής το κόμμα των Πρασίνων. Ένας κυβερνητικός συνασπισμός π.χ. με Πράσινους - Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) - Αριστερά δεν θεωρείται πλέον απίθανη προοπτική.

Όπως διευκρινίστηκε πάντως κατά την ανακοίνωση του χρίσματος, η προεκλογική εκστρατεία θα διεξαχθεί και από τους δύο επικεφαλής, την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ρόμπερτ Χάμπεκ, ισότιμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v