Η μεγαλύτερη άνοδος 15 ετών για τις τιμές σπιτιών στις ΗΠΑ

Αλμα 12% τον Φεβρουάριο. Οι τιμές στο Φοίνιξ ενισχύθηκαν 17,4% σε ετήσια βάση, ακολουθεί το Σαν Ντιέγκο με αύξηση 17% και το Σιάτλ με 15,4%.

Η μεγαλύτερη άνοδος 15 ετών για τις τιμές σπιτιών στις ΗΠΑ

Συνεχίζουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες τα κέρδη των τιμών κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η σφιχτή αγορά και η ισχυρή ζήτηση ενισχύουν το κλίμα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι τιμές αυξήθηκαν 12% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, μετά την άνοδο κατά 11,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών S&P CoreLogic Case-Shiller. Είναι η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 15 ετών.

Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη άνοδο συνεχίζουν να είναι το Φοίνιξ, το Σαν Ντιέγκο και το Σιάτλ. Οι τιμές στο Φοίνιξ ενισχύθηκαν 17,4% σε ετήσια βάση, ακολουθεί το Σαν Ντιέγκο με αύξηση 17% και το Σιάτλ με 15,4%.

Η ισχυρή ζήτηση και το ρεκόρ χαμηλής προσφοράς συνεχίζουν να ωθούν τις τιμές υψηλότερα. Για τα μισά σπίτια που έγινε συμβόλαιο τον Φεβρουάριο υπήρξε μάχη προσφορών, σύμφωνα με τη Redfin. Τα σπίτια πωλούνται επίσης τώρα στον μισό χρόνο από ό,τι έναν χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v