Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed

Οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης έχουν ενισχυθεί, τονίζει η κεντρική τράπεζα. Παραμένουν τα ρίσκα στο οικονομικό outlook. Σταθερές στα $120 δισ. οι μηνιαίες αγορές ομολόγων.

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed

Οι αξιωματούχοι της Fed αναβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την οικονομία την Τετάρτη, ενώ παράλληλα έστειλαν σήμα ότι οι κίνδυνοι έχουν υποχωρήσει.

Η κεντρική τράπεζα άφησε όπως αναμενόταν αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0% με 0,25% και διατήρησε τις αγορές ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια τον μήνα.

«Καθώς συνεχίζεται η πρόοδος στους εμβολιασμούς και η ισχυρή δημοσιονομική, οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης έχουν ενισχυθεί» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης. «Οι τομείς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία παραμένουν αδύναμοι αλλά έχουν σημειώσει βελτίωση. Ο πληθωρισμός έχει κινηθεί υψηλότερα, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό παροδικούς παράγοντες» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Fed τονίζει ότι «παραμένουν τα ρίσκα στο oικονομικό outlook», επιλέγοντας μια ηπιότερη φρασεολογία σε σχέση με το προηγούμενο ανακοινωθέν στο οποίο προειδοποιούσαν ότι η πανδημία θέτει σημαντικά ρίσκα για την οικονομία.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας ήταν ομόφωνη.

Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να υπάρξει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος» στους στόχους για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v