Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ύφεση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στην ευρωζώνη

Η Γερμανία κατέγραψε ύφεση 1,7%, η Ιταλία 0,4%, η Ισπανία 0,5% και η Πορτογαλία 3,3%, ενώ η Γαλλία έκανε την έκπληξη, εμφανίζοντας ανάπτυξη 0,4% το α' τρίμηνο.

Ύφεση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στην ευρωζώνη

Η εφαρμογή νέων lockdowns και περιοριστικών μέτρων εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε σε νέα ύφεση της οικονομίας της ευρωζώνης το α’ τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, το ΑΕΠ της περιοχής μειώθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση. Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο συρρίκνωσης της οικονομίας, κάτι που σημαίνει πως η περιοχή βρίσκεται σε τεχνική ύφεση, αν και οι οικονομολόγοι είναι αισιόδοξοι για την ανάπτυξη στη συνέχεια.

Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής –η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία- είδαν μείωση της δραστηριότητας τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, με την μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στην Πορτογαλία.

Η Γερμανία κατέγραψε ύφεση 1,7%, η Ιταλία 0,4%, η Ισπανία 0,5% και η Πορτογαλία 3,3%. Εξαίρεση αποτέλεσε η Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε ανάπτυξη 0,4% το α’ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v