Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας: Επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τη Μ. Ανατολή

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκινά την Τρίτη περιοδεία σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Αίγυπτο. Θα συμμετάσχει επίσης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ

Δένδιας: Επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τη Μ. Ανατολή

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κυριάρχησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών συζήτησαν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποκλιμάκωση της ισραηλινο - παλαιστιανιακής κρίσης.

Όπως αναφέρει το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρόλο της Αιγύπτου σε αυτό το θέμα και για τις ακούραστες προσπάθειες του Καΐρου για την επίτευξη εκεχειρίας και τον τερματισμό της παρούσας κρίσης.

Για το ίδιο θέμα, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ολλανδό ομόλογό του, Στιβ Μπλοκ.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκινά την Τρίτη περιοδεία σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Αίγυπτο. Θα συμμετάσχει επίσης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v