Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Στο Κάιρο μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης

Οι ΥΠΕΞ Κύπρου- Αιγύπτου αναμένεται να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, υπό το φως και της εκεχειρίας που έχει επιτευχθεί στο Ισραήλ και τη Γάζα, ως αποτέλεσμα και της διαμεσολαβητικής προσπάθειας της Αιγύπτου, καθώς και ευρύτερα για τις προσπάθειες και προοπτικές μόνιμης αποκλιμάκωσης.

Κύπρος: Στο Κάιρο μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης

Στο Κάιρο μεταβαίνει απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι διαβουλεύσεις που θα έχει με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, κ. Sameh Shoukry.

Οι κκ. Χριστοδουλίδης και Shoukry θα έχουν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση (στις 13.00 ώρα Κύπρου) και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, στο πλαίσιο των οποίων θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Αιγύπτου και θα εξετασθούν συγκεκριμένοι τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση τους. Θα συζητηθούν επίσης θέματα που άπτονται ευρύτερα της προώθησης περιφερειακής συνεργασίας και διαλόγου, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις, μεταξύ άλλων, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου.

Περαιτέρω, οι δύο Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, υπό το φως και της εκεχειρίας που έχει επιτευχθεί στο Ισραήλ και τη Γάζα, ως αποτέλεσμα και της διαμεσολαβητικής προσπάθειας της Αιγύπτου, καθώς και ευρύτερα για τις προσπάθειες και προοπτικές μόνιμης αποκλιμάκωσης.

Νωρίτερα (στις 11.00), ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, κ. Abdel Fattah El-Sisi, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου - Αιγύπτου, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v