Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αντιμονοπωλιακά νομοσχέδια βάζουν στο στόχαστρο τους τεχνολογικούς κολοσσούς

Το πακέτο των πέντε νομοσχεδιών θα καταστήσει πιο δύσκολο για τις κυρίαρχες πλατφόρμες να ολοκληρώσουν συγχωνεύσεις και θα τους απαγορεύσει να κατέχουν επιχειρήσεις που οδηγούν σε σύγκρουση συμφερόντων.

ΗΠΑ: Αντιμονοπωλιακά νομοσχέδια βάζουν στο στόχαστρο τους τεχνολογικούς κολοσσούς

Η Amazon, η Apple, το Facebook και η Google θα μπορούσαν να αναγκαστούν να τροποποιήσουν τις επιχειρηματικές τους πρακτικές στο πλαίσιο μιας νέας εκτεταμένης σειράς αντιμονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων που εισήγαγε δικομματική ομάδα Αμερικανών βουλευτών την Παρασκευή.

Το πακέτο των πέντε νομοσχεδιών θα καταστήσει πιο δύσκολο για τις κυρίαρχες πλατφόρμες να ολοκληρώσουν συγχωνεύσεις και θα τους απαγορεύσει να κατέχουν επιχειρήσεις που οδηγούν σε συγκρούσεις συμφερόντων.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η νομοθεσία αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια μεταρρύθμισης των αντιμονοπωλιακών νόμων εδώ και δεκαετίες.

Τα νομοσχέδια θα πρέπει να ψηφιστούν από την Επιτροπή Δικαιοσύνης πριν φτάσουν στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων. Θα πρέπει επίσης να εγκριθούν από τη Γερουσία προτού μπορέσουν να υπογραφούν σε νόμο από τον πρόεδρο.

Τα μέτρα έρχονται μετά από μια μακρά έρευνα από την υποεπιτροπή Δικαιοσύνης για την μονοπωλιακές πρακτικές των τεσσάρων κοολοσσών, η οποία ολοκληρώθηκε πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v