Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΕ αγοράζει άλλα 150 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna

Οι επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Moderna θα παραδοθούν το επόμενο έτος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν. Αποτελούν μέρος του συμβολαίου για 300 εκατ. δόσεις, που εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο, από τις οποίες οι μισές έχουν ήδη παραγγελθεί από την ΕΕ.

Η ΕΕ αγοράζει άλλα 150 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αξιοποιήσει την option που περιλαμβανόταν στο συμβόλαιό της με την αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία Moderna, που επιτρέπει στο μπλοκ να παραγγείλει επιπλέον 150 εκατ. εμβόλια κατά της Covid-19, όπως γνωστοποίησε η Κομισιόν.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Moderna θα παραδοθούν το επόμενο έτος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν. Τα εμβόλια αποτελούν μέρος του συμβολαίου για 300 εκατ. δόσεις, που εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο, από τις οποίες οι μισές έχουν ήδη παραγγελθεί από την ΕΕ.

Η ΕΕ έχει επίσης ήδη παραγγείλει άλλες 160 εκατ. δόσεις εμβολίων της Moderna, στο πλαίσιο της αρχικής σύμβασης προμήθειας που είχε υπογραφεί τον Νοέμβριο.

Η Κομισιόν ανέφερε πως το δεύτερο συμβόλαιο με τη Moderna τροποποιήθηκε για να επιτρέπει τις αγορές εμβολίων που θα είναι προσαρμοσμένα στις παραλλαγές του ιού καθώς και εμβόλια για παιδιατρική χρήση και ενισχυτικά εμβόλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v