Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ-ΗΠΑ: Η παγκόσμια μετανάστευση απαιτεί παγκόσμιες λύσεις

«Θέλω να πω πρώτα και κύρια ότι η Αμερική επέστρεψε. Επιστρέψαμε στη δέσμευσή μας στη διατλαντική εταιρική σχέση» τόνισε ο ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μαγιόρκας.

ΕΕ-ΗΠΑ: Η παγκόσμια μετανάστευση απαιτεί παγκόσμιες λύσεις

«Η εταιρική σχέση ΕΕ-ΗΠΑ είναι απίστευτα σημαντική σε έναν κόσμο στον οποίο οι προκλήσεις που μοιραζόμαστε δεν γνωρίζουν όρια» υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, στη συνέντευξη τύπου μετά την Υπουργική Διάσκεψη Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ-ΗΠΑ, στη Λισαβόνα.

«Θέλω να πω πρώτα και κύρια ότι η Αμερική επέστρεψε. Επιστρέψαμε στη δέσμευσή μας στη διατλαντική εταιρική σχέση» τόνισε ο Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Πρόσθεσε ότι «οι προκλήσεις μας αντικατοπτρίζουν επίσης ευκαιρίες. Μιλήσαμε για παγκόσμια μετανάστευση και την ανάγκη για παγκόσμιες λύσεις. Φυσικά για τις προκλήσεις της τακτικής μετανάστευσης, αλλά επίσης τη δέσμευση που μοιραζόμαστε όλοι να παρέχουμε ανθρωπιστική ανακούφιση στους ευάλωτους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή».

Επίσης, σημείωσε ότι συζητήθηκε το θέμα του κορωνοϊού όπου εκφράστηκε η «δέσμευση» και η «αφοσίωση στο να βγούμε δυνατότεροι, μαζί από την covid19, να επιταχύνουμε, με όσο πιο αποτελεσματικό τρόπο γίνεται τη χαλάρωση των περιορισμών που μπορούν να επανεκκινήσουν τα ταξίδια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v