Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ορμπαν ακυρώνει το ταξίδι στο Μόναχο για τον αγώνα Γερμανία-Ουγγαρία

Πριν από τον αγώνα, έγιναν έντονες συζητήσεις σχετικά με την απαγόρευση της UEFA να φωταγωγηθεί το στάδιο του Μονάχου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου

Ο Ορμπαν ακυρώνει το ταξίδι στο Μόναχο για τον αγώνα Γερμανία-Ουγγαρία

Κατ΄εντολήν της UEFA το στάδιο του Μονάχου δεν θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα του ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γερμανία-Ουγγαρία, αλλά το εσωτερικό του θα μπορούσε να γίνει πολύχρωμο.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δεν θα ακούσει πιθανόν τις διαμαρτυρίες για τα δικαιώματα της LGBTIQ κοινότητας, διότι απλώς δεν θα παρευρεθεί.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν προφανώς ακύρωσε το ταξίδι στο Μόναχο για να παραστεί στον αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεταξύ Γερμανίας και Ουγγαρίας απόψε σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Eπίσημη επιβεβάιωση της πληροφορίας πάντως δεν υπάρχει.

Πριν από τον αγώνα, έγιναν έντονες συζητήσεις σχετικά με την απαγόρευση της UEFA να φωταγωγηθεί το στάδιο του Μονάχου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Εν τω μεταξύ, ο Ορμπάν κάλεσε τους Γερμανούς πολιτικούς να αποδεχθούν την απαγόρευση της UEFA. «Το εάν το γήπεδο ποδοσφαίρου του Μονάχου ή κάποιο άλλο ευρωπαϊκό γήπεδο φωταγωγείται με τα χρώματα του ουράνιου τόξου δεν είναι κρατική απόφαση», δήλωσε.

Η απαγόρευση της UEFA να φωταγωγηθεί το εξωτερικό του σταδίου του με τα χρώματα του ουράνιου τόξου πυροδότησε ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Πολιτικοί των περισσότερων γερμανικών κομμάτων καταδίκασαν την απόφαση, ορισμένα σφοδρά και αρκετοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στη χώρα ανακοίνωσαν δικές τους ενέργειες διαμαρτυρίας. Για παράδειγμα, τα στάδια στην Κολωνία, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο θα φωταγωγηθούν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα. Επίσης, ακτιβιστές θα διανείμουν χιλιάδες μικρές σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο κοινό του σταδίου του Μονάχου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v