Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραντίνα 14 ημερών στους Βρετανούς επιβάλλει η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Μάλτα αυστηροποιούν τα μέτρα εισόδου για τους Βρετανούς τουρίστες, την ώρα που η Γερμανία επιδιώκει να απαγορευτεί η είσοδός τους στην ΕΕ ασχέτως εμβολιασμού και η Βρετανία να χαρακτηριστεί ως «χώρα ανησυχίας».

Καραντίνα 14 ημερών στους Βρετανούς επιβάλλει η Πορτογαλία

Οι επιβάτες που θα φτάνουν στην Πορτογαλία από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, εκτός και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, σύμφωνα με το νέο μέτρο που τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή, όπως μεταδίδουν οι FT.

Εν τω μεταξύ, η Ισπανία σχεδιάζει να απαιτεί απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κατά της Covid-19 για τους Βρετανούς τουρίστες που ταξιδεύουν προς Μαγιόρκα, Ίμπιζα και στα γειτονικά νησιά, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Μάλτας ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε ανθρώπους από το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ειδικότερα, με βάση τους νέους κανόνες που θα τεθούν σε ισχύ από τις 30 Ιουνίου, η είσοδος στη Μάλτα από το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως εδώ και τουλάχιστον 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 ή όχι, και η χώρα να χαρακτηριστεί ως «χώρα ανησυχίας», εξαιτίας του ότι έχει εξαπλωθεί τόσο η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, αυτή η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους Ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v