Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Εξαντλήθηκαν τα εμβόλια EpiVacCorona στη Μόσχα

Η Μόσχα καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα. Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα 7.579 μολύνσεις έναντι 5.823 την προηγούμενη μέρα. Το θεωρεί τα αυστηρά μέτρα αναγκαία κατά της έξαρσης του κορωνοϊού.

Ρωσία: Εξαντλήθηκαν τα εμβόλια EpiVacCorona στη Μόσχα

Στα εμβολιαστικά κέντρα της Μόσχας εξαντλήθηκαν τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού EpiVacCorona, με αποτέλεσμα να ανασταλεί προσωρινά η εγγραφή πολιτών για το συγκεκριμένο εμβόλιο, ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδα του ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Επί του παρόντος τα εμβόλια EpiVacCorona εξαντλήθηκαν. Η εγγραφή για εμβολιασμό με το εν λόγω εμβόλιο αναστέλλεται. Αναμένονται παραδόσεις παρτίδων του εμβολίου από το υπουργείο Υγείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το EpiVacCorona υπήρξε το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που εγκρίθηκε στη Ρωσία στις 14 Οκτωβρίου του 2020. Ένα μήνα μετά την έγκριση του. Δόθηκε η άδεια για την διεξαγωγή κλινικών δοκιμών.

Η Μόσχα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη Ρωσία ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα 7.579 κρούσματα έναντι 5.823 την προηγούμενη μέρα.

Κρεμλίνο: Τα αυστηρά μέτρα είναι αναγκαία

Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι η έξαρση του κορωνοϊού στη Μόσχα και τη Ρωσία υπαγορεύει γενικά τη λήψη σκληρών μέτρων καθώς η ζωή και η υγεία των Ρώσων πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε συνέντευξή του στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης της πανδημίας της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες δυο εβδομάδες ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που τέθηκαν σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ανήλθε στους 709.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 23.543 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από τις 17 Ιανουαρίου. Επίσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 672 θάνατοι, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας.

Στις περιφέρειες της Ρωσίας το τελευταίο διάστημα εισάγονται νέα περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπισθεί η περαιτέρω εξάπλωση των κρουσμάτων. Από τις 28 Ιουνίου στη Μόσχα, στα καταστήματα εστίασης επιτρέπεται η είσοδος μόνο με κώδικες ταυτοποίησης QR, τους οποίους μπορούν να αποκτήσουν όσοι έχουν εμβολιασθεί, όσοι νόσησαν στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών ή έχουν κάνει μοριακό τεστ με ισχύ τριών ημερών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v