Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έτους τα νέα κρούσματα στην Αυστραλία

Η εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται στο Σίδνεϊ. Η έξαρση, που ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου, είναι η πιο σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης Covid-19 που χτύπησε την Αυστραλία από τα μέσα της περασμένης χρονιάς.

Σε υψηλό έτους τα νέα κρούσματα στην Αυστραλία

Οι αυστραλιανές αρχές ανέφεραν τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων Covid-19 σε περισσότερο από ένα χρόνο τη Δευτέρα, καθώς η εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται στο Σίδνεϊ.

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι 112 περιπτώσεις κορωνοϊού εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, αυξάνοντας το μέγεθος του τρέχοντος στελέχους σε περισσότερες από 670 περιπτώσεις. Οι περισσότερες από τις μολύνσεις αναφέρθηκαν σε τρεις περιοχές, οδηγώντας τις αρχές να ζητήσουν από τους κατοίκους να συμμορφωθούν σε lockdown τριών εβδομάδων στην πόλη.

Η έξαρση στο Σίδνεϊ, που ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου, είναι η πιο σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης Covid-19 που χτύπησε την Αυστραλία από τα μέσα του περασμένου έτους, όταν ένα θανατηφόρο δεύτερο κύμα είχε χτυπήσει τη Βικτώρια.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζίκλιαν δήλωσε ότι η πορεία αυτού του αριθμού μέσα στις επόμενες μέρες θα καθορίσει αν θα παραταθεί το lockdown στο Σίδνεϊ, που αναμένεται να λήξει την Παρασκευή.

«Αυτός είναι ο αριθμός που πρέπει να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μηδέν», δήλωσε η Μπερετζίκλιαν. Όπως είπε η πλειονότητα των κρουσμάτων των τελευταίων 24 ωρών ήταν μέλη οικογενειών ή στενοί φίλοι ήδη μολυσμένων ατόμων.

Τα μέτρα lockdown στο Σίδνεϊ αυστηροποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, με περιορισμό στους κατοίκους να κινούνται σε απόσταση 10 χλμ από το σπίτι τους για άσκηση. Οι υπαίθριες συγκεντρώσεις έχουν περιοριστεί σε δύο άτομα και μόνο ένα άτομο ανά νοικοκυριό μπορεί να φεύγει από το σπίτι καθημερινά για να αγοράζει είδη πρώτης ανάγκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v