Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαδήλωση στο Παρίσι κατά των υγειονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Μακρόν

Η αστυνομία επενέβη αφότου δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να κάνουν πορεία σε λεωφόρο, στο κέντρο του Παρισιού.

Διαδήλωση στο Παρίσι κατά των υγειονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Μακρόν

Δεκάδες αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν μια διαδήλωση κατά του σχεδίου του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με βάση το οποίο οι πολίτες θα χρειάζεται να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ για να μπουν σε μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους από τον επόμενο μήνα.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας. Μεταξύ αυτών είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών.

Η αστυνομία επενέβη αφότου δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να κάνουν πορεία σε λεωφόρο, στο κέντρο του Παρισιού, χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις τοπικές αρχές. Ορισμένοι φορούσαν κονκάρδες με το σύνθημα «Όχι στο διαβατήριο υγείας».

Ένας μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε βανάκια της αστυνομίας να κλείνουν έναν δρόμο.

Ορισμένοι Γάλλοι κατηγορούν τον πρόεδρο Μακρόν ότι καταστέλλει τις ελευθερίες και κάνει διακρίσεις σε βάρος όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Ο Γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του τονίζει ότι το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητά της και προτρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Στις προτάσεις της κυβέρνησης, που πρόκειται να συμπεριληφθούν σε ένα νομοσχέδιο, είναι και η υποχρεωτική καραντίνα, για 10 ημέρες, για όσους βρεθούν θετικοί στην Covid-19.

Η αστυνομία θα αναλάβει να κάνει τυχαιοποιημένους ελέγχους, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Το γραφείο του πρωθυπουργού δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v