Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφγανοί αναζητούν καταφύγιο στο Τατζικιστάν για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν

Σύμφωνα με τη Ρωσία, οι Ταλιμπάν ελέγχουν πλέον σχεδόν τα δύο τρίτα των συνόρων του Αφγανιστάν με το Τατζικιστάν

Αφγανοί αναζητούν καταφύγιο στο Τατζικιστάν για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν

Σχεδόν 350 Αφγανοί διέφυγαν τις δύο τελευταίες ημέρες στο Τατζικιστάν, για να γλιτώσουν από την προέλαση των Ταλιμπάν, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Khovar επικαλούμενο τη συνοριοφυλακή της χώρας αυτής.

«Αυτοί οι Αφγανοί πρόσφυγες είναι κάτοικοι της επαρχίας Μπανταχσάν, έφυγαν για να γλιτώσουν τη ζωή τους από τις ένοπλες ομάδες των Ταλιμπάν», ανέφερε αυτή η πηγή.

Οι μισοί από τους πρόσφυγες είναι παιδιά.

Δύο βρέφη πέθαναν στην προσπάθεια των συνοδών τους να περάσουν τα σύνορα.

Αυτή η ομάδα των 347 ανθρώπων αποτελείτο από 113 κορίτσια, 64 αγόρια, 91 άνδρες και 77 γυναίκες. Μαζί τους πήραν και τα ζώα τους.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, οι Ταλιμπάν ελέγχουν πλέον σχεδόν τα δύο τρίτα των συνόρων του Αφγανιστάν με το Τατζικιστάν. Την περασμένη εβδομάδα περίπου χίλιοι Αφγανοί στρατιώτες αναζήτησαν επίσης καταφύγιο στο γειτονικό Τατζικιστάν, έπειτα από μάχες με τους Ταλιμπάν.

Η Ρωσία διαμηνύει ότι θα προστατεύσει το Τατζικιστάν, όπου διατηρεί δύο στρατιωτικές βάσεις με περίπου 7.500 άνδρες. Ο Τατζίκος πρόεδρος Εμομαλί Ραχμόν διέταξε εξάλλου την κινητοποίηση 20.000 εφέδρων για να ενισχύσει τα σύνορα.

Οι Τατζίκοι συνοριοφύλακες είπαν εξάλλου ότι βρήκαν ναρκωτικά, περισσότερα από 3,5 κιλά, κρυμμένα στις αποσκευές που μετέφεραν ορισμένοι Αφγανοί πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v