Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Διακανονισμός-μαμούθ $26 δισ. για την επιδημία των οπιοειδών

Οι διανομείς φαρμάκων McKesson, Cardinal Health και η AmerisourceBergen αναμένεται να καταβάλλουν συνολικά 21 δισ. δολάρια, ενώ η J & J θα πληρώσει 5 δισ. δολάρια.

ΗΠΑ: Διακανονισμός-μαμούθ $26 δισ. για την επιδημία των οπιοειδών

Η φαρμακευτική Johnson & Johnson και τρεις εταιρείες διανομής φαρμάκων κατέληξαν σε συμφωνία με αμερικανικές δικαστικές αρχές για τον διακανονισμό κατηγοριών ότι συνέβαλαν στην εξάπλωση της επιδημίας των οπιοειδών στις ΗΠΑ. 

Με βάση τον διακανονισμό, οι διανομείς φαρμάκων McKesson, Cardinal Health και η AmerisourceBergen αναμένεται να καταβάλλουν συνολικά 21 δισ. δολάρια, ενώ η J & J θα πληρώσει 5 δισ. δολάρια. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, τα χρήματα από τους διανομείς θα καταβληθούν κατά τα επόμενα 18 χρόνια. Η J&J θα αποπληρώσει το ποσό σε διάστημα εννιά ετών, με τα 3,7 δισ. δολάρια να καταβάλλονται τα πρώτα τρία χρόνια. 

Οι διανομείς φαρμάκων κατηγορούνταν για χαλαρούς ελέγχους που επέτρεψαν τη διάθεση τεράστιων ποσοτήτων εθιστικών παυσίπονων σε παράνομα κανάλια, ενώ η J&J κατηγορείτο ότι υποτίμησε τον κίνδυνο εθισμού στο marketing των οπιοειδών. 

Οι εταιρείες αρνήθηκαν τις κατηγορίες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v