Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Philip Morris: Τα παραδοσιακά τσιγάρα πρέπει να απαγορευτούν

Τα τσιγάρα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, η πώληση των οποίων θα απαγορευτεί μετά το 2030, τόνισε ο CEO της καπνοβιομηχανίας.

Philip Morris: Τα παραδοσιακά τσιγάρα πρέπει να απαγορευτούν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris απηύθυνε έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να απαγορεύσει τα παραδοσιακά τσιγάρα εντός της επόμενης δεκαετίας. 

Ο Γιάτσεκ Όλτσακ υποστήριξε ότι η εταιρεία του μπορεί να «φανταστεί έναν κόσμο χωρίς τσιγάρα και μάλιστα όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο για όλους».

Τα τσιγάρα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, η πώληση των οποίων θα απαγορευτεί μετά το 2030, σημείωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη Sunday Telegraph. 

H λήψη μέτρων από την κυβέρνηση θα έβαζε τέλος στη σύγχυση που αισθάνονται οι καπνιστές, μερικοί από τους οποίους συνεχίζουν να πιστεύουν ότι «οι εναλλακτικές είναι χειρότερες από τα τσιγάρα», σημείωσε.

«Δώστε τους μια επιλογή για εναλλακτικές χωρίς καπνό και με το σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο και την κατάλληλη πληροφόρηση μπορεί να συμβεί σε δέκα χρόνια από τώρα σε κάποιες χώρες. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μια για πάντα» τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v