Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδριάζει στις 24/8 το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν

Θα εξεταστούν οι "σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα", μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Συνεδριάζει στις 24/8 το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες ότι θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση στις 24 Αυγούστου για να εξετάσει "τις σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα", μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Η συνεδρίαση, στη Γενεύη, θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, ένα αίτημα που υποστηρίζεται επί του παρόντος από 89 χώρες. Για τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης απαιτείται το αίτημα να έχει την υποστήριξη του ενός τρίτου των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου.

Στις χώρες που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή της έκτακτης συνεδρίασης περιλαμβάνονται έως τώρα τα μέλη, η Βρετανία και η Γαλλία, αλλά όχι η Κίνα ή η Ρωσία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν καθεστώς παρατηρητή στο Συμβούλιο, δεν είναι μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν το αίτημα, σύμφωνα με έναν προσωρινό κατάλογο του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v