Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Eμπορικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν ανθρώπους από το Αφγανιστάν

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως 18 αεροσκάφη, μεταξύ άλλων από τις εταιρείες United, American Airlines και Delta δεν θα πετάξουν στην Καμπούλ, θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη μεταφορά ανθρώπων.

ΗΠΑ: Eμπορικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν ανθρώπους από το Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι εμπορικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βοηθήσουν στη μεταφορά ανθρώπων, που απομακρύνονται από το Αφγανιστάν.

Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως 18 αεροσκάφη δεν θα πετάξουν στην Καμπούλ, αλλά θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ανθρώπων, που έχουν ήδη φύγει από το Αφγανιστάν.

Οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες American Airlines, Atlas Air, Delta Air Lines και Omni Air θα παράσχουν τρία αεροσκάφη η κάθε μία, δύο η Hawaiian Airlines και τέσσερα η United Airlines.

Είναι μόλις η τρίτη φορά που οι ΗΠΑ ενεργοποιούν το πρόγραμμα CRAF (Civil Reserve Air Fleet). Η πρώτη ήταν κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου (Αύγουστος 1990-Μάιος 1991) και κατόπιν κατά την εισβολή στο Ιράκ (Φεβρουάριος 2002-Ιούνιος 2003).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v