Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη δόση σε όλους άνω των 12 ετών δίνει το Ισραήλ

Μειώνει ξανά το όριο ηλικίας για την αναμνηστική δόση το Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Το 59% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, περίπου το 19% και με μια τρίτη.

Τρίτη δόση σε όλους άνω των 12 ετών δίνει το Ισραήλ

Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 σε όποιον είναι πλήρως εμβολιασμένος μειώνοντας το όριο ηλικίας για όσους το δικαιούνται στα 12 έτη.

"Από σήμερα η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα προσφέρεται σε όλους", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Χάχμαν Ας, αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer".

Εσπασε το φράγμα των 10.000 κρουσμάτων 

Το Ισραήλ αγωνίζεται να περιορίσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, με περισσότερα από 10.000 να καταγράφονται καθημερινά για πρώτη φορά από τα μέσα Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ ότι την Τρίτη καταγράφηκαν 10.001 νέα κρούσματα. Την ίδια ημέρα υπήρχαν 688 σοβαρά ασθενείς και σημειώθηκαν 25 νέοι θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19. Από την αρχή της πανδημίας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα αυτή των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό.

Η εμβολιαστική εκστρατεία στο Ισραήλ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020. Σχεδόν το 59% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και περίπου το 19% έχει εμβολιαστεί και με μια τρίτη, αναμνηστική δόση. Το Ισραήλ βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Στο τέλος Ιουλίου, το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε να χορηγεί αναμνηστική δόση του εμβολίου, με στόχο να ενισχύσει την ανοσολογική απόκριση. Άλλες χώρες έχουν ξεκινήσει το ίδιο. Το μέτρο αυτό κρίθηκε απαραίτητο μετά τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που έδειξαν ραγδαία μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την πρόληψη των μολύνσεων, παρότι το εμβόλιο συνέχισε να παρέχει ισχυρή προστασία από τη σοβαρή νόσηση.

Επί εβδομάδες η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται στη χώρα, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v