Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών σε Ρώμη και Μιλάνο

Στην ιταλική πρωτεύουσα πήραν μέρος στην πορεία κατά των εμβολίων και του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» λίγες εκατοντάδες πολίτες.

Μικρή η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών σε Ρώμη και Μιλάνο

Στις σημερινές κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών, στην Ρώμη και στο Μιλάνο, συμμετείχε περιορισμένος αριθμός πολιτών και, έως τώρα, δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Στην ιταλική πρωτεύουσα πήραν μέρος στην πορεία κατά των εμβολίων και του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» λίγες εκατοντάδες πολίτες. Στη σημερινή διαδήλωση, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ήταν ιδιαίτερα εμφανής η παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων.

Στο Μιλάνο, παρά το ότι δεν είχε δοθεί άδεια για την πραγματοποίηση πορείας, οι δυο χιλιάδες συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έφτασαν μέχρι την περιοχή του Ντουόμο. Δεν φορούσαν μάσκες και το κύριο σύνθημά τους ήταν «no green pass», όχι στο πράσινο πάσο.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν απόψε με ιδιαίτερη έμφαση τα αποτελέσματα έρευνας του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της χώρας, με θέμα την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια κατά του covid 19.

Σύμφωνα με την έρευνα, όποιος έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο, έχει μειωμένη πιθανότητα κατά ποσοστό 77% να μολυνθεί από τον ιό, κατά 93% να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και κατά 96% να εισαχθεί σε ΜΕΘ ή να χάσει την ζωή του.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους πολίτες άνω των 80 ετών, ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων οι οποίοι, κατά τον τελευταίο μήνα εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κατά 13 φορές χαμηλότερος από εκείνο των πολιτών ίδιας ηλικίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Το ποσοστό θανάτου εξαιτίας του ιού, στην ίδια ηλικιακή κατηγορία, είναι δεκαπέντε φορές υψηλότερο στους ανεμβολίαστους πολίτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v