Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Δεν έχουν κριθεί οι εκλογές δηλώνει το 55% των ψηφοφόρων

Ενας στους τρεις Γερμανούς δηλώνει ότι έχει αλλάξει άποψη τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Γερμανία: Δεν έχουν κριθεί οι εκλογές δηλώνει το 55% των ψηφοφόρων

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν θεωρούν «τελειωμένη υπόθεση» το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, παρά το σταθερό προβάδισμα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η οποία φέρνει στο φως και τα λάθη που φαίνεται ότι τελικά κοστίζουν στους υποψηφίους.

Όπως αναφέρει η BILD, για λογαριασμό της οποίας διενεργήθηκε η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, το 55% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη κριθεί η πρωτιά στις εκλογές, ενώ σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που διαμόρφωσαν την επιλογή ψήφου τους, το 24% θυμάται με αρνητικό τρόπο το γέλιο του Αρμιν Λάσετ (CDU) που «συνέλαβαν» οι κάμερες την ώρα που ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, ενώ το 19% αναφέρεται στη «χαοτική κατάσταση που επικράτησε στην επιχείρηση αποχώρησης από το Αφγανιστάν».

Το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι επηρεάστηκε από τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των υποψηφίων, το 16% από την υπόθεση λογοκλοπής στο βιβλίο της Αναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι) και το 14% από την επιδρομή στο υπουργείο Οικονομικών του Όλαφ Σολτς (SPD), στο πλαίσιο έρευνας για τη λειτουργία της υπηρεσίας καταπολέμησης του μαύρου χρήματος.

Ένας στους τρεις Γερμανούς δηλώνει ακόμη ότι έχει αλλάξει άποψη τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ το 22% παραδέχεται ότι έχει μετακινηθεί περισσότερες φορές. Από αυτούς, το 51% διευκρινίζει ότι άλλαξε γνώμη στο διάστημα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Σε ό,τι αφορά την απευθείας επιλογή καγκελάριου, το 47% δηλώνει πεπεισμένο ότι δεν είναι αδιάφορο για την καθημερινότητά του στο μέλλον, εάν θα είναι καγκελάριος ο Όλαφ Σολτς ή ο Αρμιν Λάσετ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v