Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσα έχασαν 10 κροίσοι του πλανήτη από την Evergrande

Χτύπημα σε Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett. Ποιες απώλειες είχε ο CEO της Tesla και ποιες της Amazon. Πόσο μειώθηκε η περιουσία του ιδρυτή και προέδρου της κινεζικής Evergrande.

Πόσα έχασαν 10 κροίσοι του πλανήτη από την Evergrande

Tις περιουσίες των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου χτύπησε η κρίση της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, η οποία είναι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι παγκοσμίως, όπως ο Elon Musk, ο Jeff Bezos, ο Bill Gates, ο Mark Zuckerberg, ο Warren Buffett και άλλοι έχασαν πάνω από 26 δισ. δολάρια.

Ο Elon Musk της Tesla, ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου, είδε την καθαρή του περιουσία να μειώνεται κατά 7,2 δισ. δολάρια, φτάνοντας στα 198 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο ιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos, έχασε 5,6 δισ. δολάρια, με την καθαρή περιουσία του να βρίσκεται πλέον στα 194 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 1,7% στις 4.357,73 μονάδες, σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του από τον Μάιο της φετινής χρονιάς. Το sell off της Δευτέρας οδήγησε τον S&P 500 κατά 4,3% χαμηλότερα από το υψηλό 52 εβδομάδων των 4.545,85 μονάδων.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Evergrande, Hui Ka Yan, που ήταν στην 359η θέση του Bloomberg Billionaires Index, σημείωσε πτώση στην κατάταξη, καθώς οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 11 ετών. Η καθαρή του περιουσία ανήλθε στα 7,3 δισ. δολάρια, μειωμένη κατά σχεδόν $16 δισ. σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v