Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι την κόντρα με efood: 24ωρη απεργία την Παρασκευή

Μεγάλη η σημερινή κινητοποίηση. Δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργαζομένων με στελέχη της διοίκησης. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι συνάντησαν «πόρτα». Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις της efood.

Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι την κόντρα με efood: 24ωρη απεργία την Παρασκευή

Με το σύνθημα «Δεν αλλάζουμε επάγγελμα. Θα αλλάξουμε το επάγγελμα» διαδήλωσαν σήμερα οι διανομείς, που προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24.9.2021 κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους για τη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων, σε συνέχεια των χειρισμών της efood με επίκεντρο 115 συμβάσεις συνεργατών της.

Μετά τη σημερινή στάση εργασίας 12:00-16:00, που προκήρυξε η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), με τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, ακολούθησε μοτοπορεία μέχρι το Πεδίον του Άρεως, με ενδιάμεσο σταθμό τα γραφεία της efood στο Νέο Ηράκλειο. Στόχος των εργαζομένων της efood, που υποστηρίχθηκαν στην κινητοποίηση από συναδέλφους τους, μέλη των συνδικάτων, ήταν συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας. Η συνάντηση τελικά δεν επετεύχθη, εξού και η απόφαση για κλιμάκωση της στάσης των εργαζομένων στον κλάδο με απεργία την Παρασκευή.

Όπως μεταφέρουν πηγές της efood στο Euro2day.gr, τη Δευτέρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, εφόσον καταλήξουν διαπραγματεύσεις με συνδικαλιστικούς φορείς και εργαζόμενους. Από την πλευρά των εργαζομένων πάντως δεν επιβεβαιώνονται επαφές με συνδικαλιστικούς φορείς που τους εκπροσωπούν. Μας υπενθυμίζουν ότι στα βασικά αιτήματά τους περιλαμβάνεται η μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και η απόσυρση του συστήματος αξιολόγησης της παραγωγικότητας μέσω batch, που ήταν και αυτό που -όπως σημειώνουν- οδήγησε στην αρχική πρόταση της efood για μετάβαση 115 συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε freelance. Ζητείται επίσης, μεταξύ άλλων, αυστηρότερος έλεγχος στις πλατφόρμες από το ΣΕΠΕ και τους μηχανισμούς του Υπουργείου Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v