Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λουκέτο έβαλαν ακόμη δύο πάροχοι ενέργειας στη Βρετανία

Επτά εταιρείες προμηθευτών έχουν χρεοκοπήσει σε μόλις έξι εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο συνολικός αριθμός των καταναλωτών που επηρεάζεται φτάνει κοντά στα 2 εκατομμύρια.

Λουκέτο έβαλαν ακόμη δύο πάροχοι ενέργειας στη Βρετανία

Η Avro Energy και η Green είναι τα τελευταία θύματα της κρίσης φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εταιρείες δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τις αυξήσεις των τιμών στο κόστος χονδρικής του φυσικού αερίου, που προκλήθηκαν από τον συνδυασμό χαμηλών αποθεμάτων από τον περασμένο χειμώνα και την έλλειψη ανέμου που έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο να εξαρτάται περισσότερο από τα όρια παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Ενώ η Ofgem διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι μπορούν να βασίζονται στην προσφορά της όπως συνήθως από έναν νέο προμηθευτή, ο αυξανόμενος αριθμός χρεοκοπιών αναμένεται να έχει επίδραση στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη φέρνει τον συνολικό αριθμό των προμηθευτών που έχουν χρεοκοπήσει σε 7, σε μόλις 6 εβδομάδες, με τον συνολικό αριθμό των καταναλωτών που επηρεάζεται να φτάνει κοντά στα 2 εκατομμύρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v