Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλείψεις βενζίνης-ντίζελ σε πρατήρια BP της Βρετανίας

Η δυνατότητα παραδόσεων του πετρελαϊκού κολοσσού περιορίζεται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη οδηγών βαρέων φορτηγών. H κατάσταση είναι «κακή, πολύ κακή», τονίζει η εταιρεία.

Ελλείψεις βενζίνης-ντίζελ σε πρατήρια BP της Βρετανίας

Η BP ενημέρωσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη συνέχιση του εφοδιασμού μόνο αν περιορίσει τις παραδόσεις βενζίνης και ντίζελ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV. 

Οπως μετέδωσε το BBC, έχουν επίσης κλείσει «προσωρινά» μερικά από τα πρατήρια καυσίμων λόγω των ελλείψεων.

Η δυνατότητα παραδόσεων του πετρελαϊκού κολοσσού περιορίζεται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη οδηγών βαρέων φορτηγών (HGV). Η επικεφαλής της βρετανικής λιανικής της BP, Hanna Hofer, φέρεται να είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κατάσταση είναι «κακή, πολύ κακή» και παρακάλεσε τους αξιωματούχους να κατανοήσουν το «επείγον της κατάστασης».

Σύμφωνα με τη Hofer, η BP έχει «τα δύο τρίτα των φυσιολογικών επιπέδων αποθεμάτων που απαιτούνται για ομαλή λειτουργία» και το επίπεδο αυτό «μειώνεται γρήγορα». Η εταιρεία ετοιμάζεται να περιορίσει τις παραδόσεις «πολύ σύντομα».

Ο υπουργός μικρών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Paul Scully δήλωσε στο ITV ότι «ανησυχούμε για την BP και άλλους τομείς όπου ακούμε για τέτοιες πιέσεις», αλλά ότι «θέλουμε επίσης να δούμε τι μπορεί να κάνει o τομέας για τον εαυτό του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v