Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Ανοίγουμε του χρόνου τον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου

«Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε την πρώτη μονάδα ισχύος την επόμενη χρονιά. Σίγουρα συνεχίζονται οι εντατικές εργασίες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ερντογάν: Ανοίγουμε του χρόνου τον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου

H πρώτη μονάδα ισχύος του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στη νότια Τουρκία μπορεί να ανοίξει την επόμενη χρονιά, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνομιλιών του με τον Ρώσο ομόλογό του.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Επισκέφθηκα τον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου. Η κατασκευή είναι σε καλό δρόμο. Μου είπαν ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού θα τελειώσει μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία. Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε την πρώτη μονάδα ισχύος την επόμενη χρονιά. Σίγουρα, συνεχίζονται οι εντατικές εργασίες».

Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού υλοποιείται βάσει της διακυβερνητικής συμφωνίας που υπογράφηκε από τη Ρωσία και την Τουρκία τον Μάιο του 2010. Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ 4.800 MW θα παράγει περίπου 35 δισ. kWh μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v