Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κι άλλη κινεζική εταιρεία κατασκευής ακινήτων δεν πλήρωσε ομόλογο

Η Fantasia Holdings δεν πλήρωσε ομόλογο που έληξε τη Δευτέρα, όπως ανέφερε σε έγγραφό της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία σταμάτησε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της από τις 9 Σεπτεμβρίου, μέχρι νεωτέρας.

Κι άλλη κινεζική εταιρεία κατασκευής ακινήτων δεν πλήρωσε ομόλογο

Μετά την κρίση χρέους του κινεζικού κολοσσού κατασκευής ακινήτων Evergrande, ακόμη μία κινεζική εταιρεία ακινήτων δεν κατάφερε να πληρώσει ομόλογο τη Δευτέρα, αυξάνοντας τους φόβους για μετάδοση της κρίσης της Evergrande στην αγορά ακινήτων.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι οίκοι αξιολόγησης έχουν υποβαθμίσει τις κινεζικές εταιρείες Fantasia Holdings και Sinic Holdings, λόγω κινδύνων από την κατάσταση των ταμειακών ροών τους.

Η Fantasia δεν πλήρωσε ομόλογο που έληξε τη Δευτέρα, όπως ανέφερε σε έγγραφό της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρεία σταμάτησε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της από τις 9 Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας, όπως ανέφερε. Οι μετοχές της έχουν κάνει βουτιά σχεδόν 60% από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα.

Το CNBC επικοινώνησε και με τις δύο εταιρείες αλλά δεν έλαβε απάντηση.

H Fitch Ratings δήλωσε τη Δευτέρα ότι υποβάθμισε τη Fantasia σε CCC- από Β, λέγοντας ότι η κατάσταση ταμειακών ροών της εταιρείας «θα μπορούσε να είναι πιο σφιχτή από ό,τι περιμέναμε προηγουμένως».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v