Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Zuckerberg: Δεν είναι αλήθεια ότι το Facebook βάζει τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια

Πρώτη δημόσια τοποθέτηση του CEO του κοινωνικού δικτύου μετά τις καταγγελίες πρώην υπαλλήλου. «Nομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς δεν αναγνωρίζουμε την ψευδή εικόνα της εταιρείας που παρουσιάζεται», ανέφερε σε σημείωμά του προς τους εργαζομένους.

Zuckerberg: Δεν είναι αλήθεια ότι το Facebook βάζει τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια

Δεν είναι αλήθεια οι κατηγορίες που θέλουν το Facebook να δίνει προτεραιότητα στα κέρδη και όχι στην ασφάλεια των χρηστών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για το ζήτημα που προέκυψε μετά από καταγγελίες πρώην εργαζομένης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε σημείωμά του προς τους εργαζομένους ανέφερε ότι «νομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς δεν αναγνωρίζουμε την ψευδή εικόνα της εταιρείας που παρουσιάζεται».

Προηγήθηκε η καταγγελία της Frances Haugen, πρώην εργαζομένης του δικτύου, που κατέθεσε ότι το Facebook είπε ψέματα στο κοινό όσον αφορά τις προσπάθειες που έκανε για να αντιμετωπίσει το μίσος, τη βία και την παραπλάνηση στην πλατφόρμα και παρουσίασε δεκάδες χιλιάδες σελίδες εγγράφων ως απόδειξη. «Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του τι είναι καλό για το κοινό και τι είναι καλό για το Facebook», υποστήριξε.

Ο Zuckerberg πρόσθεσε ότι τον ενοχλεί το αφήγημα που θέλει το Facebook να μην ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των παιδιών.«Όταν πρόκειται για την υγεία ή την ευημερία των νέων, κάθε αρνητική εμπειρία έχει σημασία», έγραψε ο CEO. «Δουλέψαμε χρόνια, κάνοντας μεγάλες προσπάθειες ο κλάδος για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε αυτές τις στιγμές και είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει».

To Facebook δεν επωφελείται από περιεχόμενο που προκαλεί θυμό ή θλίψη και δεν λαμβάνει όλες τις αποφάσεις με στόχο τη μεγιστοποίηση των αλληλεπιδράσεων των χρηστών, σημείωσε ο Zuckerberg. Οταν άλλαξε τον αλγόριθμο των News Feed για να εμφανίζει περισσότερες αναρτήσεις από φίλους και την οικογένεια πριν από μερικά χρόνια, συνέχισε ο CEO, η εταιρεία το έκανε αυτό γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι θα ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στο δίκτυο.

Ολοκλήρωσε το σημείωμα, ενθαρρύνοντας το εργατικό δυναμικό του Facebook και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για το έργο τους.

Κατάρρευση Facebook: $6 δισ. έχασε ο Zuckerberg μέσα σε λίγες ώρες

Πάνω από 6 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έχασε ο Mark Zuckerberg μέσα σε λίγες ώρες, κατρακυλώντας στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, μετά την εμφάνιση πληροφοριοδότη που κατηγορεί το Facebook ότι τοποθετεί «το κέρδος πάνω από την ασφάλεια» και μετά τις πολύωρες διακοπές λειτουργίας των Facebook, Instagram και WhatsApp.

Το sell-off των μετοχών του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες έκαναν βουτιά 4,9% τη Δευτέρα, οδηγεί την πτώση τους στο περίπου 15% από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η αρνητική κίνηση των μετοχών μείωσε την περιουσία του Zuckerberg στα 121,6 δισ. δολάρια, ρίχνοντάς τον κάτω από τον Bill Gates, στο νούμερο 5 της κατάταξης δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έπεσε από τα $140 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v