Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Δυο ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση με πυραύλους

Σε ερώτηση που έκανε το AFP, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την είδηση αυτή.

Συρία: Δυο ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση με πυραύλους

Δύο ξένοι μαχητές που πρόσκεινται στις αρχές της Δαμασκού έχασαν τη ζωή τους και ένας αριθμός Σύρων στρατιωτών τραυματίστηκε από πυραύλους που εξαπέλυσε το Ισραήλ χθες, Παρασκευή, το βράδυ κατά αεροπορικής βάσης στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δύο ξένοι σκοτώθηκαν από αυτό το πλήγμα που είχε στόχο την αεροπορική βάση T4 στην επαρχία Χομς, σημείωσε το Παρατηρητήριο, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητά τους.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι "ο ισραηλινός εχθρός (...) εκτόξευσε γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) πυραύλους προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο T4", διευκρινίζοντας ότι από αυτήν την "επίθεση τραυματίστηκαν έξι στρατιώτες και προκλήθηκαν υλικές ζημιές".

Σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντελραχμάν, τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, που είναι μια οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην Συρία, τα ισραηλινά πλήγματα είχαν στόχο αποθήκη με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone).

Σε ερώτηση που έκανε το AFP, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την είδηση αυτή. Το Ισραήλ επιβεβαιώνει πολύ σπάνια τις επιθέσεις του στη γειτονική Συρία, αλλά δηλώνει τακτικά ότι δεν θα επιτρέψει σε αυτήν την χώρα να γίνει προγεφύρωμα των δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ορκισμένου εχθρού του εβραϊκού κράτους.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, το 2011, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί τακτικά επιδρομές στη χώρα αυτή, έχοντας κυρίως ως στόχο τις ιρανικές δυνάμεις, αυτές της λιβανικής Χεζμπολάχ και τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v