Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H IKEA βλέπει συνέχιση της κρίσης των μεταφορών και το 2022

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να εισάγει κανείς προϊόντα από την Κίνα, τόνισε ο CEO του σουηδικού κολοσσού. Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει η εταιρεία για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις προϊόντων και την αύξηση του κόστους.

H IKEA βλέπει συνέχιση της κρίσης των μεταφορών και το 2022

H ΙΚΕΑ παρουσίασε μια απαισιόδοξη εικόνα για τις προοπτικές της αγοράς λιανικής, λέγοντας ότι αναμένει πως οι ελλείψεις προϊόντων λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες θα συνεχίσουν να αποτελούν πρόβλημα ώς τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να εισάγει κανείς προϊόντα από την Κίνα» δήλωσε ο CEO της IKEA, Γιον Αμπραχάμσον Ρινγκ σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Οι ελλείψεις εμπορευματοκιβωτίων και η συμφόρηση στα λιμάνια έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό των εταιρειών λιανικής σε όλο τον κόσμο. Η αναταραχή έχει οδηγήσει σε προειδοποιήσεις για πιο αργή αύξηση πωλήσεων και υψηλότερο κόστος από εταιρείες όπως η Hennes & Mauritz και η βρετανική Asos.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η IKEA έχει δώσει προτεραιότητα στην προσφορά των πιο δημοφιλών προϊόντων της, τόνισε ο κ. Αμπραχάμσον Ρινγκ.

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε ξεπεράσει την πρόκληση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος δημοσιονομικού έτους που λήγει τον Αύγουστο» υπογράμμισε. «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη πρόκληση για όλη την εφοδιαστική υποδομή» πρόσθεσε.

Η IKEA κατέγραψε πωλήσεις ρεκόρ την περασμένη δημοσιονομική χρονιά, ανακάμπτοντας από τη βουτιά κατά τη διάρκεια των lockdown στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Τα έσοδα αυξήθηκαν 5,8% στα 41,9 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο σουηδικός κολοσσός την Πέμπτη.

Η άνοδος των τιμών στις μεταφορές και στις πρώτες ύλες που σημειώθηκε τους έξι προηγούμενους μήνες οδήγησε σε αύξηση του κόστους, την οποία η εταιρεία σχεδιάζει να απορροφήσει παρά να τη μεταφέρει στους πελάτες της. 

«Θέλουμε να κάνουμε την IKEA ακόμα πιο οικονομική» επισήμανε ο κ. Αμπραχάμσον Ρινγκ. 

Η εταιρεία στοχεύει να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων από τα πιο φθηνά προϊόντα, πρόσθεσε. 

Η IKEA έχει λάβει και άλλα μέτρα για να φέρει τα προϊόντα που θέλει στο ράφι της, όπως να νοικιάσει η ίδια εμπορευματοκιβώτια και να βρει εναλλακτικές διαδρομές με τρένα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v